Bilirkişilik Temel Eğitimi Müfredatı Görüntülemek İçin Tıklayınız.
Bilirkişilik Başvurusu Hakkında Detayları Okumak İçin Tıklayın
Temel eğitim, on iki saati teorik ve on iki saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluşur. Teorik eğitim; yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkişilik mevzuat hükümleri, bilirkişinin taşıması gereken nitelikler, bilirkişinin yetkileri ve yükümlülükleri, uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkişi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına ilişkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniğini kapsar. Teorik eğitim, hukuk alanında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, en az doktora ve üzeri akademik ünvana sahip olanlar tarafından verilir. Uygulama eğitimi; Bilirkişi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetimi faaliyetlerini içerir. Uygulama eğitimi, en az beş yıl bilirkişilik yapmış olanlar tarafından verilir.
Bilirkişilik Eğitimi ile amaçlanan sorumluluk hukuku kapsamında ortaya çıkan tazminatın belirlenmesi ve hesaplanmasına ilişkin sorunların incelenmesi, konusunda ilgili bilirkişilik faaliyetinde bulunacak kişilere gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
Kimler için:
- Avukatlar
- Hakimler
- İş Müfettişleri ve Uzmanları
- Yeminli Mali Müşavirler
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
- Bankacılar
- Sigortacılar
- İş Güvenliği Uzmanları
- Sosyal Güvenlik Uzmanları
- Hesap Bilirkişiliği yapanlar ve yapmak isteyenler - Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar